Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

По етикет - храните, които можем да ядем с ръце

По етикет - храните, които можем да ядем с ръце

Всички знаем основите на етикета при хранене: дъвчете със затворена уста, дръжте лактите на масата и използвайте вилица, а не пръстите си - нали? Не точно. Някои храни са предназначени за консумация без прибори. Ето как да им се наслаждавате и да запазите добри маниери, съобщават от foodpanda.

Суши – пръчиците са най-подходящите за повечето гости, които се наслаждават на традиционната японска храна. Но повечето суши всъщност са предназначени да се консумират с ръцете ви. Нигири (нарязани ролки, пълни с ориз, риба и зеленчуци) трябва да се консумират с пръсти, тъй като притискането им с пръчици може да накара ориза да падне или да се разпадне.

Аспержи – ако не са приготвени в сос, които да потече по пръстите ви, спокойно може да похапвате аспержи с пръсти. Няма да нарушите етикета на масата.

Сирене – малки парченца твърди сирена, подобни на чедър, могат да се появят в устата си от ръка. Ако сирената се сервират на споделена табела с общ нож, използвайте този нож, за да отрежете залъците и си вземете спокойна сиренето с пръсти.

Етиопска храна – когато седнете на пир в етиопски ресторант, може да се изненадате от пълната липса на прибори. Вместо вилици и лъжици, етиопската кухня разчита на инжекти, голяма, крепообразна плоска пита, поднесена под купчини месо и други предястия. Откъсне парче инжера и да го използвайте, за да съберете другите храни от блюдото.

Пица – най-общо казано, чудесно е да вземеш парче пица и да я изядеш с ръцете си. В Неапол обаче е традиционно да се яде пица с вилица и нож.

Царевица, хляб и плодове са другите неща, които задължително трябва да консумирате с ръце.

 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ