Откриха неизвестен ръкопис на Елизабет I

Откриха неизвестен ръкопис на Елизабет I

Откриха неизвестен ръкопис на Елизабет I

Ръкопис на британската кралица Елизабет I е открит в лондонска библиотека, предаде „Би Би Си“. На любопитната находка съвсем случайно се натъкнал литературният историк Джон-Марк Фило, докато разглеждал библиотеката към резиденцията на архиепископа на Кентърбъри, „Ламбет Палас“. Специалистът първо забелязал, че хартията на документа е специфична. Тогава потърсил консултация от детектив, с помощта на който стигнали до извода, че той е притежание на Елизабет I, управлявала Британската империя в периода 1558-1603 година.

Доказателствата за това са три водни знака, включително инициалите G.B с арбалет, които кралицата е използвала в личната си кореспонденция. Ръкописът е с дължина 42 страници и представлява превод на книга на римлянина Корнелий Тацит, проследяваща смъртта на император Октавиан Август и възхода на Тиберий. Той е съхраняван в библиотеката още от XVII век.

Кралицата е проявявала интерес към класическата история, затова е вероятно преводаческата дейност на стари документи да е била нейно хоби.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ