Продадоха на търг картина на Уинстън Чърчил за 1,8 млн. долара

Продадоха на търг картина на Уинстън Чърчил за 1,8 млн. долара

Картина, нарисувана от бившия британски премиер Уинстън Чърчил (1874-1965), бе продадена на търг в Ню Йорк в сряда за около 1,8 милиона долара. Това се посочва на уебсайта на аукционна къща "Филипс", предава БНР. 

Според експертите картината е рисувана с масло през лятото на 1921 г. Платното 76х63,3 см изобразява гора и ров близо до малък английски град.

Очакваната стойност на картината варираше от 1,5 милиона до 2 милиона долара. Преди това платното е било част от колекцията на гръцкия предприемач Аристотел Онасис (1906-1975).

През март на търг в Лондон, организиран от аукционна къща Кристи‘с, друга картина на Чърчил беше продадена за 11,6 милиона долара. Тя бе пусната за продажба от американската актриса Анджелина Джоли.

Чърчил започва да се интересува от живопис, когато е на повече от 40 години и успява да нарисува около 540 платна през живота си. Повечето творби са в частни колекции или принадлежат на негови потомци.
 

[[{"fid":"375972","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":529,"width":473,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Снимка: Аукционна къща "Филипс"

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ