Queen и Тина Търнър с награди Грами за цялостно творчество

Queen и Тина Търнър с награди Грами за цялостно творчество

Queen и Тина Търнър с награди Грами за цялостно творчество

Рок легендите Queen и Тина Търнър ще са сред изпълнителите, определени да получат почетни награди Грами за цялостно творчество през 2018 г., съобщава Rolling Stone.

Хал Блейн, Нийл Даймънд, Емилу Харис, Луис Джордан ще бъдат сред другите отличени за цялостен принос в музикалното творчество.

"Тазгодишните носители на наградите за специални музикални заслуги са престижни групи и различни влиятелни творци, които са създали или са допринесли за някои от най-паметните записи в музикалната история", каза президентът и главен изпълнителен директор на Националната академия за звукозапис на САЩ, Нийл Порноу. "Тези изключително вдъхновяващи фигури се почитат като легендарни изпълнители, творчески архитекти и технически визионери, чиито изключителни постижения и страст към техния занаят са създали едно вечно наследство", казва той.

Националната академия за звукозапис на САЩ ще бъде домакин на 60-та годишна церемония по връчването на музикалните наградите Грами на 28 януари, в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ