Японци създадоха летящи чадъри

Японци създадоха летящи чадъри

Японци създадоха летящи чадъри

Японски изобретатели създадоха идейна нова версия на една от най-разпространените вещи в живота, класическият чадър, а именно летящ чадър, монтиран върху дрон, съобщава телевизия NHK, като цитира информация на стартъп компанията Asahi Power Service. Нейният основател Кендзи Сузуки разказва, че идеята за иновацията му хрумнала по време на проливен дъжд. В този момент ръцете му били заети и се чудел как да отвори и чадър над главата си.

Към момента летящият чадър тежи около 5 килограма и може да работи 20 минути. Създателите възнамеряват вбъдеще да модернизират прибора и да намалят теглото му до килограм, а времето за работа да бъде увеличено до 2 часа.

Изобретението е снабдено с камери, които разпознават лицето на собственика си, така че да се грижи единствено и само за него, което прави кражбата му безпредметна. Очаква се летящите чадъри да бъдат пуснати в масова продажба до 2 години. За това време, освен планираните подобрения, инженерите на компанията ще се постараят максимално да намалят себестойността на продукта, а така също и да изчистят риска от сблъскване на два чадъра над главите на собствениците им.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ