YouTube блокира пародийни клипове с избухващ Galaxy

YouTube блокира пародийни клипове с избухващ Galaxy

YouTube блокира пародийни клипове с избухващ Galaxy

Световният сайт за споделяне на видео YouTube блокира пародийни клипове с избухващия Galaxy Note 7 след жалби на Samsung за нарушаване на авторските й права, съобщава Би Би Си. Видеоклиповете са на геймъри и са редакция на кадри от видео играта Grand Theft Auto V, включващи показване на телефона на Samsung (вероятно без нейното разрешение). В кадрите обичайните за играта виртуални експлозиви за слагане по мишени са заменени с експлодиращи телефони Samsung. 

За момента няма коментар от Samsung по случая, посочва Би Би Си. Критици обаче изтъкват, че премахването на клиповете ще доведе до обратен ефект на засилване на публичността им и разгласяване на проблема със самовъзпламеняващите се батерии на телефоните и пародирането им. 

Междувременно стана ясно, че батерията на смартфон Samsung Galaxy Note 7 на един от пътниците започнала да дими, когато се качвал на самолета на японското летище Кансай. Това е първият такъв случай в Япония, посочиха местни медии.

Министерството на транспорта на Япония забрани носенето на този модел телефони в самолетите, така че представители на службите за сигурност са помолили пътника да предаде телефона, допълва БГНЕС. Когато той се опитал да извади батерията, тя започнала да дими. Инцидентът се разследва. 

Редица авиокомпании по света, сред които Singapour Airlines, Finnair, мексиканските Aeromexico и Interjet, Egypt Air и други, забраниха носенето на борда на Samsung Galaxy Note 7. Носенето на такива смартфони в самолет бе забранено и от правителството на САЩ, Израел и Обединените арабски емирства.

Samsung Electronics обяви на 2 септември масово изтегляне и спиране на продажбите на Galaxy Note 7 заради проблеми с батериите, които могат да доведат до неочаквани експлозии. Впоследствие компанията съобщи, че дефектът е отстранен и е започнала замяната на закупените смартфони от този модел с нови. Въпреки това, както се оказа по-късно, проблемът не е решен. Така на 11 октомври Samsung Electronics обяви пълното спиране на производството на Galaxy Note 7.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги