NEXT LEVEL HR 2024: Ефективност 2.0: нова ера на оптимизация (панел 2)

 Next Level HR 2024 на списание „Мениджър“ се проведе на 12 юни в Sofia Event Center. Във fireside chat беше обсъдено въвеждането на електронното трудово досие в полза на отделите ,,Човешки ресурси" от Мартин Орешарски, директор „Удостоверителни услуги“, БОРИКА, и Лъчезар Гергинов, търговски директор на ОмегаСофт ООД. Модерира Венцислав Савов, редактор Специални проекти в списание ,,Мениджър". Според Мартин Орешарски IT компании и фирми във финансовия сектор ще са първите с електронните трудови досиета. На въпроса за начина дигиталните услуги да влязат в повече HR отдели, Лъчезар Гергинов коментира важността на осъзнаването на плюсовете на електронното досие - скорост, гъвкавост, удобство, сигурност, намалена ръчна работа. 

Дискусията на втори панел ,,Ефективност 2.0: нова ера на оптимизация" бе с фокус върху човешката ефективност в новата дигитална ера. Участваха Радослав Вангелов, изпълнителен директор на ,,СОФТ УАН ТЕХНОЛОДЖИС", Михаил Стефанов, Culture and Talent Manager, Aurubis Bulgaria, и Мария Атанасова, старши директор Business Partners, Progress.

Мария Атанасова  сподели, че културата е начин, по който се организират екипите за тяхната продуктирвност. Според общото заключение е важна и комуникацията. Михаил Стефанов обърна внимание на важността мениджърът да слуша служителя си. Той апелира за връщане на човешкото в работата - да има пространство за човешкия дух насред работния процес като хумор.

По думите на Радослав Вангелов е важна комуникацията от служителите до работодателя - като информация, документация, всякакви посоки на подкрепа на бизнес решенията. Не на последно място, за да не се губи човешка мотивация, служителят трябва да знае каква е голямата цел, за която работи, за да вижда перспективата пред себе си, заяви Мирослава Маркова.

***

Генерален партньор: ARS Bulgaria.

Основни партньори:  B-Trust Mobile,  Aurubis, SOFTONE.

С подкрепата на: ПРЕСТИЖ, AstraZeneca, AYA ESTATE VINEYARDS.

Институционални партньори:  Френско-българска търговска и индустриална камара, Българска стопанска камара, Изпълнителна агенция за насърчаване на МСП, Асоциация на индустриалния капитал в България,AIBEST.

Медийни партньори:  BNT, Dir.bg

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ