Легендарните реклами: Момиченцето с маргаритката

Американската политическа реклама е колосална, мултимилионна индустрия, която решително определя изхода от предизборните битки.

Десетки кампании в нея са действително ефективни. Но няма по-наложила се като символика за политическата реклама в Америка от тази с момиченцето с маргаритката.

"Момиченцето с маргаритката" е черно-бял кратък телевизионен филм, който започва с невинна идилична гледка -  малко момиченце брои листенцата на маргаритка насред поляна.

Камерата приближава към лицето на момиченцето и в окото му се отразява атомната бомба. След това глас зад кадър призовава американците да гласуват за кандидат-президента Линдън Джонсън, "защото залогът е твърде голям".

Тази реклама е излъчена в ефир само веднъж, но специалистите единодушно я определят като една от най-запомнящите се в историята на американската политическа агитация. Това отбеляза преди време американският професор и специалист в областта на маркетинга Катрин Дженсън Уайт.

Рекламата с момиченцето с маргаритката смразява кръвта. Тя предизвиква взрив от емоции във всички американски родители. Мнозина я смятат за нечестна. Видеото до голяма степен определя появата на съвременната атакуваща реклама, коментира Би Би Си.

Можете да го видите тук. 

Очаквайте продължението на поредицата!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ