Първи стъпки в колонизацията на Слънчевата система

Първи стъпки в колонизацията на Слънчевата система

Първи стъпки в колонизацията на Слънчевата система

През следващите 25 години ще станем свидетели на удивителни неща в резултат от космическите изследвания. Благодарение на следващите поколения наземни и космически телескопи вероятно ще разполагаме с ясни изображения на подобни на Земята планети около далечни звезди. Нещо повече, възможно е да открием следи от живот на някоя от тях.

Ще видим и уникални видео кадри, заснети „от въздуха“ в гъстата атмосфера на Титан (спътника на Сатурн), от първия хеликоптер в далечния Космос по проекта Dragonfly („Водно конче“). Мисията трябва да бъде изстреляна през юни 2027 г. Някъде през 30-те години вероятно ще видим как на Земята пристигат първите проби от Марс. Ако всичко се развива добре, е възможно дори да станем свидетели на първите пилотирани експедиции до Марс на SpaceX, НАСА или Китай.

Последното обаче е под голям въпрос, защото пред безопасните полети на хора до Червената планета все още има сериозни препятствия. Удивителен е дори само фактът, че преди средата на века може да видим старта на първата междузвездна мисия на човечеството.

Търсете „Мениджър” в разпространителската мрежа в цялата страна и в платформата за дигитално четене zinzin.bg
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ