Нови методи за трайно лечение на прекомерното изпотяване влизат в България

Технологията miraDry се прилага в областта под мишниците, а на кадъра е една от първите български пациентки, които вече успешно са преминали курс на лечение. В столичната Clínica Liberty ще се работи и с технологията palmaDry, която се използва за лечение

На границата между заболяване и тежък дискомфорт, този проблем засяга почти по равно и мъже, и  жени. От него страда около 5% от световното население, а у нас – над 350 хил. души. Хиперхидрозата или прекомерното изпотяване значително влошава качеството на живот на всички тези хора и в същото време е от онези неудобства, които обикновено се премълчават. От неудобство.

Дълго време лекарите също са подценявали този проблем, докато в един момент осъзнават, че за хората с такова оплакване това е тежест, която трябва да понасят всеки ден и ги притеснява много повече от други кожни заболявания като псориазиса например, споделя д-р Тсахи Видер, световно признат специалист по хиперхидроза.  Той е собственик на OR Clinic – Национален център по хиперхидроза в Израел, съосновател и партньор на Clínica Liberty Испания, специализирана в иновативно лечение на обилното потене. Д-р Видер гостува в София за откриването на първата Clínica Liberty и в България, която отвори врати на 11 октомври в Студентски град. „Имаме много запитвания от Европа за създаване на клонове на Clínica Liberty, но на този етап избрахме да стъпим в България. До момента такива клиники има само в Тел Авив, Порто, Лисабон и Барселона”, добавя той.

Ноу-хауто на специализирания център за лечение на хиперхидроза е базирано на три основни компонента: висококвалифицирана научна експертиза, иновативни технологии и уникално обслужване.

Само в Clínica Liberty се прилага иновативната технология miraDry, която е единствената по рода си неинвазивна терапия на прекомерно изпотяване.

Терапията е одобрена от Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA) на САЩ, а Международната асоциация по въпросите на хиперхидрозата признава и препоръчва miraDry като лечение, трайно решаващо проблема с прекомерното изпотяване на подмишниците.

miraDry се прилага в областта на подмишниците – една от най-често изявените зони на хиперхидроза при хората в активна възраст и използва действието на електромагнитни вълни, които разтварят и "изпаряват" потните жлези, без да засяга по никакъв начин останалите тъкани.

В основата на създаването на това съвременно медицинско решение стоят години научноизследователска дейност и развитие, както и хиляди пациенти от цял свят. Известно е, че потенето е механизъм, чрез който тялото се охлажда. Човешкият организъм съдържа от два до четири милиона потни жлези, като само два процента от тях са разположени в подмишниците. Премахването на тези два процента потни жлези не дава отражение върху способността на тялото да се охлажда и не води до негативни последствия за организма, сочат научните наблюдения.

Терапията с miraDry  помага за редуциране на обилното потене с 80-90%, а резултатите са налице веднага след провеждане на две сесии. Допълнителен ефект е премахването на неприятната миризма и в повечето случаи намаляване на окосмяването. Едно от най-ценните преимущества на новата технология е, че не предизвиква компенсаторно потене, което бе неприятният страничен ефект при прилагания допреди години хирургичен метод с прекъсване на нерви в областта на гръбначния стълб. Най-ценното предимство обаче е нейният дълготраен ефект. "Дефинитивното решаване на проблема е онова, с което ме спечели тази технология, коментира д-р Юлиан Йорданов, хирург в Първа градска болница и главен лекар в Clínica Liberty България. "Нито един от познатите до момента методи на лечение на хиперхидроза като антиперспиранти, хомеопатия, инжектиране на ботокс не води до траен ефект", допълва той.

В Clínica Liberty за първи път у нас се въвежда и технологията palmaDry, която се използва за лечение на свръхизпотяване в областта на дланите и стъпалата. Процедурата е на принципа на йонофореза и е пригодена за провеждане и в домашни условия.

Всеки, който желае да посети CLÍNICA LIBERTY (гр.София, Студентски град, ул. “Проф.Кирил Попов”46, етаж 1), може да запише своя час за безплатна консултация на тел. 070010666, както и да се запознае по-подробно с дейността ѝ на www.clinicaliberty.bg.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ