Защо да консумираме биологични храни

Защо да консумираме биологични храни

Органичната храна се произвежда от екологична система за управление на селското стопанство, която произвежда хранителни добавки, устойчиви на вредители и болести. Биологичното земеделие изгражда и поддържа здрава почва чрез традиционните методи на сеитбообръщение.

Органичното не означава само завръщане към традиционното земеделие. Биологията е допринесла за точни методи за нетоксичен контрол на вредителите и болестите.

Foodpanda подбра някои любопитни факти и причини да консумираме органични храни.

  • Органичната храна е най-бързо развиващият се сегмент на американската селскостопанска икономика.
  • Хранителната разлика между органичните и неорганично отглежданите продукти е голяма.
  • Биологичната храна е по-здравословна: шансовете са много добри на биологичните храни, като цяло и те са по-питателни от химически произведените храни.
  • Храненето на органични помага да се намали общото токсично натоварване на тялото.
  • Едно проучване през 2005 г. показа, че за по-малко от 15 дни децата, които приемат предимно органична храна, са имали драматично намаляване на концентрациите на органофосфорни пестициди в урината.
  • Биологичните храни по дефиниция не са ГМО.
  • Биологичното земеделие е добро за земята.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Като в "доброто" старо време: Първият "Магазин за хората" дебютира с опашки и празни рафтове
Техники, които ще ви помогнат да заспите по-бързо
Тръмп: Никога не сме били толкова близо до споразумение за Украйна, колкото сега
Кои са знаците, че се справяте по-добре в живота, отколкото си мислите?
Съвети от банкерите: Какво да правим при смяната на лева с евро?
Емблематичният фосил „Малкото стъпало“ – неочаквана еволюционна загадка
Ядрената индустрия ще добави 15 реактора догодина след спада в капацитета през 2025 г.
След повече от десетилетие: NASA загуби връзка с орбиталния апарат на Марс Maven