400 доброволци от TELUS International Europe ще помогнат на близо 1000 души и техните семейства през ноември

400 доброволци от TELUS International Europe ще помогнат на близо 1000 души и техните семейства през ноември

В нов формат, но и с много нови идеи ще се проведе за седма поредна година благотворителната инициатива на TELUS International Europe - TELUS Дни на подкрепа. Ттрадиционно в нея се включват служители на компанията, заедно с техните семейства и приятели. Доброволческото събитие, което обикновено се случва в рамките на един ден и събира около 1000 доброволци на едно място, този път ще

обедини шест доброволчески проекта, в които  ще се включат над 400 служители на компанията. Те ще помогнат на близо 1000 нуждаещи се, сред които хора без дом; деца, лишени от родителска грижа; пациенти, страдащи от тежки неврологични заболявания и деца от непривилегировани семейства, чиито родители са загубили работата си вследствие от ситуацията с COVID-19. Работата по проектите ще започне в началото на ноември. Те ще реализирани главно в София и Пловдив, като всеки проект ще бъде осъществен в партньорство с неправителствена организация.  

Една от инициативите „Изплети топлина“, подета от фондация „Има начин“ ще помогне на приблизително 750 бездомни души, като им подари плетени шалове и одеяла, които да ги стоплят през студените дни.

Заедно с фондация „Дечица“ доброволците от Telus ще участват и в проекта „Раница с чудеса“, който ще осигури раници, подаръци и дрехи за 65 деца.

Фондация „Светлина за живот“ ще бъде подкрепена с 2 проекта. Единият от тях, носещ същото име, предвижда подпомагането на 57 души, страдащи от тежки неврологични проблеми. Хората с подобни заболявания имат нужда от специална храна, която невинаги може да бъде набавена от техните семейства. Работата на доброволците ще се състои в предоставяне на пакети с необходимата храна, съобразена със специфичните нужди на всеки пациент.  „Пазаруваме заедно“ е вторият проект с фондацията, в който ще се включат служителите на компанията, като придружат децата и им помогнат в избора на  необходими дрехи, обувки или спортни принадлежности. Той ще помогне на 23 деца, чийто близък член на семейството страда от неврологично заболяване.

Проектът „За нашите деца“ на едноименната фондация ще подкрепи 50 деца от непривилегировани семейства, които ще получат пакети с храни и необходими продукти за бебета, покриващи нуждите за около 3 месеца, отново с помощта на доброволци на компания.

„Animal Rescue – София“ също ще бъдат подкрепени, като доброволците на TELUS International Europe в България ще разходят четириногите приятели в приюта. В допълнение, компанията ще дари 1 тон храна и други необходими продукти за отглеждането на 50 малки бездомни кученца в приюта.

.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ