ДНК-тестът доказа, че Дали няма дъщеря

ДНК-тестът доказа, че Дали няма дъщеря

ДНК-тестът доказа, че Дали няма дъщеря

Художникът сюрреалист Салвадор Дали не е баща на испанската ясновидка Пилар Абел и ДНК-тестът доказа това, съобщи фондацията „Гала – Салвадор Дали“.

Тялото на Дали беше ексхумирано на 20 юли, за да бъдат взети генетични проби са сравнение с ДНК-то на Абел. Експертите са направили тест на образци от зъбите, костите и ноктите на художника. Анализът е направен от Националния институт по токсикология и съдебно-следствени експертизи в Испания.

Ако Абел бе доказала, че е дъщеря на ексцентричния художник, можеше да претендира да носи фамилията му и да получи част от наследството му, завещано на Испания.

Вчера тя заяви пред „Ел Паис“, че не е видяла заключенията на експертите.

Гледачката на карти Абел твърди от 2007 г., че майка й имала кратка връзка с Дали и че тя има право на дял от неговото имущество като негова единствена дъщеря. Така се стигна до съдебното решение за ексхумация.

„Това е краят на абсурдната и изкуствена полемика”, коментира фондацията.

Пилар Абел е известна и с това, че през 2005 г. предяви иск за 600 000 евро към писателя Хавиер Серкас с твърдението, че я е описал по оскърбителен начин в романа си „Войниците на Самалин“. През 2006 г. съдът отхвърли иска.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ