До 7 юли се подават документи за прием в гимназиите

До 7 юли се подават документи за прием в гимназиите

От днес до 7 юли се подават заявления от учениците след завършен седми клас за участие в първия етап на класирането в гимназиите, информират от министерството на образованието и науката. Всеки ученик има персонален профил и индивидуален код за достъп в електронната платформа за прием - https://priem.mon.bg, уточняват от МОН.  

Подаването на заявление в първия и третия етап на класирането ще бъде само по електронен път. Това може да стане по няколко начина:

  • без чуждо съдействие - от всяко електронно устройство с достъп до интернет, по което и да е време на денонощието;
  • със съдействието на училището, в което ученикът завършва седми клас, през профила на ученика в рамките на работния ден;
  • със съдействието на друго училище - т. нар. училище-гнездо, определено от началника на РУО в София-град, в рамките на работния ден. 


От Регионалното управление на образованието информират седмокласниците и техните родители, че за кандидатстването в професионалните паралелки е необходимо и медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика. 

Цялата необходима информация относно оценките ще бъде отразена по служебен път преди да се пристъпи към балообразуването и класирането. 

Учениците, които кандидатстват за профила "Физическо възпитание и спорт", подават в училището следните документи за участие в приема: заявление за участие в класирането по образец на училището; копие на свидетелството за завършено основно образование; копие на медицинското свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика; служебната бележка, издадена от съответната спортна федерация, която удостоверява, че ученикът е класиран за участие в олимпийски игри, или е на призово място от световно, европейско, балканско или държавно спортно първенство. 

Паралелки с профила "Физическо възпитание и спорт" има в 28-мо Средно училище "Алеко Константинов" и в 132-ро Средно училище "Ваня Войнова", информират от РУО в София-град и пожелават успех на учениците, завършили седми клас, при участието им класирането в гимназиите от осми клас. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ