Facebook добавя специална информационна секция за COVID-19

Facebook добавя специална информационна секция за COVID-19

Facebook добавя специална информационна секция за COVID-19

Социалната мрежа Facebook добави специална секция, посветена на актуалната информация за коронавируса. Това стана ясно от изявление на компанията.

Новата опция ще се показва на началния екран на приложението и ще предоставя новини и видеа от здравни власти и световни учреждения, включително и Световната здравна организация. Тя ще бъде достъпна за потребителите в Италия, Франция, Германия, Испания, Великобритания и САЩ, а в следващите дни се очаква броят на държавите постепенно да се увеличи.

„Взехме мерки да се уверим, че всички имат достъп до акуратна информация, че предотвратяваме дезинформацията и лошото съдържание, както и подкрепяме здравните експерти, властите, бизнеса и общностите“, написаха от компанията.

До момента екипът на Facebook предприе редица мерки, свързани с коронавируса – забраниха рекламите на медицински маски за лице, премахват недостоверна информация, свързана със заболяването, даряват 20 млн. долара на здравни организации, а малкият бизнес ще бъде подкрепен със 100 млн. долара под формата на кредити за реклама и субсидии.

Дъщерната компания WhatsApp, от своя страна, стартира информационен хъб в партньорство със Световната здравна организация, УНИЦЕФ и Програмата за развитие на ООН.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ