Футболен съдия от Норвегия се представя за момиче, карал момчета да му пращат голи видеа

Футболен съдия от Норвегия се представя за момиче, карал момчета да му пращат голи видеа

В истинска вихрушка от спекулации се превърна Норвегия, след разкриването на най-големия случай за сексуално престъпление в страната. 26 - годишен мъж е обвинен, че е заплашвал повече от 300 момчета и млади мъже.

Продължилото две години разследване на норвежките власти, проследило действията на  мъж, който се предполага, че е футболен съдя в страната, пише вестник Верденс ганг. Жертвите му са били основно млади момчета между 13 и 16 години, които намирал в приложението Snapchat.

Заподозреният се преструвал на тийнейджърка и убеждавал момчетата да извършват сексуални действия, като им обещавал да им изпрати свои еротични снимки. Момчетата е трябвало да се записват на видео и да му го пращат. В последствие, той ги заплашвал, че ще публикува видеата, ако не продължат със страшната практика.

В дома на мъжа били открити повече от 16 463 записа на момчета от Норвегия, Швеция и Дания. Обвинението основно се касае за онлайн престъпления, но с някои от жертвите се е срещал и на живо, твърдят норвежката медия.

Посегателствата са ставали най-вероятно между 2011 и 2016 г., когато мъжът е арестуван и задържан след разговор, среща и в последствие сексуална злоупотреба с младеж, който преди това е работил като негов помощник.

Адвокатът на заподозрения, заявил пред телевизиония оператор NRK, че неговият клиент, който се очаква да бъде изправен пред съда в началото на следвата година, е сътрудничил с полицията и е "признал фактите". Държавният прокурор Гуро Хансън Бул пък твърди, че случаят е "най-големият такъв в Норвегия".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ