Хакерска атака удари френски медии

Хакерска атака удари френски медии

Хакерска атака удари френски медии

Множество френски интернет сайтове, сред които и електронните издания на „Монд“ и „Фигаро“, станаха вчера жертва на кибератака.

Ударът е бил насочен към Cedexis – специализирана компания за разпространение на съдържание, която осигурява бърз достъп до страниците на голям брой интернет страници.

Cedexis потвърди към 15,30 ч местно време, че е била цел на мощна хакерска атака, при сайтовете и услугите на компанията са били блокирани чрез фалшиви връзки. По-късно компанията съобщи, че е възстановила нормалната работа и разследва случилото се.

Списание L'Obs, което също е засегнато от кибератаката, добавя, че са били недостъпни и няколко сайта на големи френски производители, предава Ройтерс.

Часове преди балотажа хакери разпространиха информация от предизборната кампания на Еманюел Макрон, но тя не успя да повлияе на крайния резултат.

Тази седмица пък в социалните мрежи изтекоха полицейските бюлетини за издирвани лица във връзка с терористичната заплаха. Вчера парижката прокуратура започна предварително разследване. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ