Холандия дава 50 % намаление на стандартната такса за обучение

Холандия дава 50 % намаление на стандартната такса за обучение

Холандия дава 50 % намаление на стандартната такса за обучение

Холандският парламент одобри решението на правителството да намали с 50 % стандартната такса за обучение в първата година на бакалавърските  програми. Решението се отнася както за холандските граждани, така и за студентите от Европейския съюз, съобщиха от консултантска агенция за образование в чужбина ЕДЛАНТА.

Българските студенти, които които започват обучението си в холандски университети от есента на 2018 г., ще трябва да платят 1030 вместо 2060 евро. Това намаление няма да важи за следващите години на обучение в програмата.

Холандия е на едно от първите места, предпочитана за кандидатстване от българските кандидат-студенти. Страната е първата държава в Европа (извън Великобритания и Ирландия), която въвежда програми на английски език във висшето образование. В момента студентите могат да избират измежду повече от 2000 програми, преподавани изцяло на английски език, между които международен бизнес мениджмънт, туризъм и хотелиерство, право, психология, икономика, музика, моден дизайн, дизайн на компютърни игри, авио-инженерство, строително инженерство, нанотехнологии и много други.

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ