И дъщерята на Цветан Василев обвинена за пране на пари

И дъщерята на Цветан Василев обвинена за пране на пари

И дъщерята на Цветан Василев обвинена за пране на пари

Радосвета Василева, дъщеря на банкера Цветан Василев, също както майка й, вече е задочно обвинена в пране на пари. Към момента прокуратурата отказва официален коментар по случая, но запознати с разследването обясниха, че за дъщерята на Василев държавното обвинение е поискало арест за 72 часа, предаде БТА. Юристи не изключват възможността процедурата да бъде задействана и чрез Интерпол.

Призовката до Радосвета Василева е била намерена пъхната под входната врата на жилището на семейството. Според неофициална информация тя била доставена в събота.

Адвокат представляващ семейството се е явил пред следовател в Столичното следствие, където е станало ясно, че дъщерята на банкера е вече задочно обвиняема за пране на пари. Става дума за това, че тя е придобила апартамент през 2013 г. с дарение от баща си, пари, за които прокуратурата твърди, че имат престъпен произход.

На официалната страница на Цветан Василев в интернет, съпругата на банкера е публикувала отворено писмо до президента Румен Радев, в което разказва за случая. В него тя твърди, че призовката до дъщеря й е нередовна, тъй като не е получена лично от нея, както и че са нарушени човешките й права. Тя също така отбелязва, че обвиненията срещу нея и срещу дъщеря й са повдигнати от един и същи следовател. А един и същ прокурор е издал заповедите им за арест.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ