Истинският Супер Марио почина на 84-годишна възраст

Истинският Супер Марио почина на 84-годишна възраст

На 84-годишна възраст почина Марио Сегал - мъжът, за когото се смята, че е вдъхновил компютърния персонаж в световноизвестната видео игра "Супер Марио". 

Марио Сегал бе успешен строител на недвижими имоти в американския щат Вашингтон от италианско-американски произход. Той има съпруга Дона, четири деца и девет внучета. 

През 1993 г. Сегал се пошегува пред вестника "Seattle Times", че все още чака чековете си за авторски права върху популярния супергерой от видеоиграта. 

Първоначално героят на играта на Nintendo е бил кръстен Скачащият човек или Джъмпмен, но компанията впоследствие го преименува. 

По думите на Сегал, Минору Аракауа, на когото Nintendo възлага преди години да развие играта в Америка и който го е познавал, веднъж му казал, че тя носи неговото име. 

Според популярна  история по време на представянето на играта "Donkey Kong" пред американската публика, тогавашния собственик на склада, нает от Nintendo за техен главен офис в Америка, Марио Сегал, влиза в голямо пререкание с тогавашния президент на компанията Минору Аракава относно забавено плащане на наем. Служителите на Nintendo убеждават Сегал, че наемът ще бъде платен и вдъхновени от тази случа, кръщават персонажа на Миамото "Марио". 

Играта "Супер Марио" днес е опеределяна като най-успешния видео франчайз на всички времена. Приключенията на водопроводчика Супер Марио "Super Mario Odyssey" в момента са най-продавани в конзолата Nintendo Switch, с над 12 млн. купени копия. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ