Издирват бивш европейски шампион по борба за тежко престъпление

Издирват бивш европейски шампион по борба за тежко престъпление

Издирват бивш европейски шампион по борба за тежко престъпление

Полицията издирва Румен Георгиев Запрянов от Пазарджик във връзка с извършено от него тежко криминално престъпление. Мъжът е на 51 години, 182 см висок, със сини очи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Запрянов е бивш европейски шампион по класическа борба. Той е осъден като подбудител на убийство в Украйна.

На 28 януари 2011 г. 37-годишният Мирослав Маринов е убит по особено жесток начин близо до украинското село Головчинци. Гърлото му е прерязано, по главата има рана от удар с гаечен ключ, а в снега - кървави дири, следи от гуми и обувки. Основната версия е, че мъжът е убит, за да не разкрие данъчни измами.   

Украинските и българските полицаи успяват да разкрият престъплението и задържат трима българи, единият от които с руско гражданство, съобщи „Правен свят". 

Иван Грахов, Сергей Георгиев и Румен Запрянов-Дебелия застават пред Софийския градски съд, като обвинението срещу Запрянов е, че е подбудител на убийството. Магистратите ги осъждат на по 20 години затвор, но малко преди финала на делото Дебелия изчезва.

МВР го обявява за издирване на 14 февруари 2017 година, а след това е издадена и  европейска заповед за арест. Днес МВР отново призова гражданите, които разполагат с информация за издирвания, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ