Кевин Спейси обяви, че е гей и се извини за инцидент от 1986 г.

Кевин Спейси обяви, че е гей и се извини за инцидент от 1986 г.

Кевин Спейси обяви, че е гей и се извини за инцидент от 1986 г.

Носителят на "Оскар" Кевин Спейси призна, че има хомосексуална ориентация и се извини за инцидент от 1986 г., предаде BBC News.

58-годишният актьор разкри това с публикация в социалната мрежа Twitter. Повод бяха обвиненията срещу него в сексуален тормоз от актьора Антъни Рап, който описа случай от времето, когато е бил 14-годишен. Рап заяви, че Спейси го е поканил на парти и е изглеждал пиян, когато се "опитал да го прелъсти", вдигайки го на ръце "като булка" и пренасяйки го на спалня. По това време Спейси е бил на 26 години. 

"Честно не си спомням срещата... но ако наистина съм се държал тогава по начина, по който той описва, му дължа искрено извинение", коментира в отговор актьорът. 

За инцидента се разкри в контекста на множеството разкази за сексуален тормоз след разкритията на десетки актриси за поведението на холивудския продуцент Харви Уайнстийн. 

Освен извинението, Кевин Спейси споделя, че сега вече живее като гей след години на отказ да реагира на слуховете за сексуалността му. 

"Моите най-близки знаят, че съм имал отношения както с мъже, така и с жени. През целия си живот съм обичал мъжете и съм имал романтични връзки с тях. Сега реших да живея като гей", написа още звездата от "Обичайните заподозрени", "Седем" и "Къща за карти". 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ