Мария Габриел с престижна награда на жените в бизнеса Централна Европа-САЩ

Мария Габриел с престижна награда на жените в бизнеса Централна Европа-САЩ

Мария Габриел с престижна награда на жените в бизнеса Централна Европа-САЩ

Поредна престижна награда за лидерството си в защита правата на жените и равенството между половете получи българският еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел.

Почетният комитет на Срещата на върха за жените в бизнеса в Централна Европа-САЩ й присъди отличието за 2019 г. за редицата й инициативи за насърчаване на по-голямото участие на жените в цифровия сектор и признаване на ролята им за развитие на цифровото общество и икономика.

„Повишаването на видимостта на таланта на жените и по-голямото им участие в цифровата икономика би довело до икономически растеж, включително подобряване на социалната перспектива. Тази награда приемам като признание за моята работа в тази посока, но и като символ на това, че въпросът за жените в науката и технологиите стои високо сред политическите приоритети на Европа. Посвещавам наградата на всички успешни жени в технологичния сектор, на онези, които се осмеляват да поемат по пътя на технологиите, но и на онези, които се колебаят, за да им служи за стимул. На фона на бързо развиващите се технологични промени, демографския спад и недостигът на ИКТ специалисти на пазара на труда, приносът на жените може да бъде незаменима съставка за отговор на тези предизвикателства“, коментира българският еврокомисар. 

[[{"fid":"346682","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":960,"width":909,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Това не е първата награда за Мария Габриел. Българският еврокомисар беше отличена като една от 50-те най-влиятелни жени в киберсигурността в Европа за 2019 г. в класацията на водещото европейско списание за киберсигурност SCmagazineUK, спечели наградата „Жени с влияние 2018“ в категория „Талант в политиката“, взе наградата „Technovisionaire“ за отлични постижения в научните изследвания, технологиите, иновациите и бизнеса и бе отличена с най-престижната италианска награда „Златна ябълка“ на фондация „Мариса Белисарио“ за върхови постижения на жените. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ