Масовото убийство в Нови Искър извършено още в петък, убиецът говорил за МИ-6 и психотропни оръжия

Масовото убийство в Нови Искър извършено още в петък, убиецът говорил за МИ-6 и психотропни оръжия

Масовото убийство в Нови Искър извършено още в петък, убиецът говорил за МИ-6 и психотропни оръжия

25-годишният Георги е споделил пред разследващите органи, че е убил родителите си, брат си и баба си още в петък вечерта. Това заяви в предаването „Тази сутрин” по bTV градският прокурор на София Емилия Русинова. Тя допълни, че все още се очакват съдебно-медицинските експертизи, които ще установят с точност часа на смъртта.

 „Когато полицаи и представители на военните отиват до къщата, вратата не е била заключена, Георги се е появил, бил е видимо зле, в ръката си е държал филия със сирене. При влизане, полицаите са го попитали къде са неговите родители, той е отговорил, че са заминали в събота на погребение в Пловдив. Веднага е направена връзка с роднини, които са заявили, че нямат близки в Пловдив”, посочи Русинова.

Градският прокурор на София допълни, че униформените са намерили личните карти на жертвите на маса в къщата, преди да разберат за трагичния инцидент. Тя допълни, че Георги не е бил спокоен, поведението му е било странно, докато ги е развеждал из къщата, когато служителите на реда са забелязали следи от кръв. Телата на майка му, брат му и баба му са били намерени под легла, а отгоре са били нахвърляни възглавници и одеяла. Трупът на бащата е бил скрит под стълбището на къщата, покрит с килим.

 „Все още не сме наясно с мотивите, не изключваме нито една от версиите, проверява се психичното състояние на Георги, защото има налични данни, че той е имал проблеми и е посещавал психиатър. Когато е бил арестуван е говорил за МИ-6 и психотропни оръжия”, посочи Русинова.

Не е задължително арестуваният за масовото убийство в Нови Искър да има психични проблеми, въпреки жестокия начин на извършване на престъплението. Това каза в пред bTV психологът Росен Йорданов.

„Пред разследващите е бил доста по-обстоятелствен, докато пред психиатрите е бил с по-защитно, дефазивно поведение. Полицаите са го хванали на местопрестъплението и той е бил по-уплашен, след това възстановил чувството си за контрол, станал е себесъханителен и се е опитал да състави план. Вероятно той не е имал план, подобни деяния не се вършат планирано”, каза още психологът.

Росен Йорданов посочи, че от фактите се разбира, че родителите са се грижели добре за децата си. Той допълни, че епилепсията може да е повлияла върху поведението и действията на 25-годишният мъж.   

„Грешки понякога се получават не само от липса на внимание, а и от усилия за презадоволяване и прекомерно внимание. Такива семейства често живеят уединено, изпитват срам заради заболяване на някое от децата, особено когато е психичен проблем. Общността не готова да интегрира хора с подобен вид проблеми”, каза Йорданов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ