Майка пусна детето си през прозореца, за да го спаси от пожар (видео)

Жена хвърли детето си през прозореца, за да го спаси от пламъците, обханали дома им в Далас, САЩ.

Тежкият инцидент, в който 40 души останаха без покрив, се случил точно в Деня на благодарността. Пламъците избухнали в жилищна сграда около 7 часа сутринта местно време и бързо обхванали горните етажи. За да спаси семейството си мъж разбил прозореца на спалнята и двамата със съпругата му хвърлили едногодишното си дете през прозореца в ръцете на минувач, съобщава USA Today.

"Беше ужасно - разказва Шунтара Томас - Не знаех дали ще дойда за нея или това ще е последният път, когато държа детето си".

"Казах на майката, че няма да пусна бебето. Тогава тя го пусна и аз го хванах като футболна топка и не го пуснах", обяснява мъжът, спасил бебето.

"Вероятно това е било най-трудното нещо в живота на тажи жена - да хвърли детето си през прозореца", разказва след инцидента пожарникар пред журналисти.

Съседи бързо реагирали, като домъкнали матраци под прозорците на сградата и накарали хванатите в капана на пожара да скачат. Така се спасили всички. Нито един не е загинал в страшния пожар. Неколцина са били ранени, включително и бащата на детето, който е получил над 20 порязвания на ръката, с която е разбил прозореца.

Пожарникарите все още разследват причините за пожара.

Вижте видеото, публикувано от CBS News  в YouTube.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ