Най-честите киберизмами: Подправени банкови сайтове

Най-честите киберизмами: Подправени банкови сайтове

Най-честите киберизмами: Подправени банкови сайтове

Браузър, позволяващ блокиране на изскачащи прозорци и избягване на кликването върху линкове в имейл, които водят към уебсайта на банката ви – това са част от начините да избегнете да бъдете измамени от подправен банков сайт.

Препоръките са от кампанията на Европол, Европейската банкова федерация и партньорски организации от частния и обществения сектор. В своя съвместна инициатива те споделят най-често срещаните измами онлайн, с което отбелязват Европейския месец на киберсигурността.

Асоциацията на банките в България и нейните членове участват в кампанията, като оповестяват и разпространяват сред банковите клиенти анимирани и видео материали, в които се съдържа информация за популярните видове измами в интернет и съвети за това как всеки може да се предпазват от тях. Представяме ви последната част от тази поредица.

Какво друго можете да направите, за да не станете жертва на подправен банков сайт? В следващата инфографика има повече информация по темата.

[[{"fid":"382693","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1754,"width":1241,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ