Нова организация на движението в центъра на София, започна ремонтът на "Граф Игнатиев"

Нова организация на движението в центъра на София, започна ремонтът на Граф Игнатиев

Нова организация на движението в центъра на София, започна ремонтът на "Граф Игнатиев"

От днес започва мащабната реконструкция на една от знаковите столични улици "Граф Игнатиев". По тази причина е въведена нова организация на движението в центъра на София, която засяга редица централни отсечки, включително улиците „Алабин”, „Ангел Кънчев”, „Солунска” и бул. „Витоша”.

Вече е спряно и движението на трамваите през участъка. Осигурена е алтернативна автобусна линия, която ще минава по ул. „Гурко”. Цялото трасе ще е от бул. „Христо Ботев” до Зоологическата градина. Автобусите вървят от тази сутрин, вече са обособени и местата на спирките.

Закриват се и голяма част от местата за почасово платено паркиране в района.

Ремонтът предвижда подмяна на водопровод, канализация, трамвайни релси и пътни настилки.

Целият обект, който ще бъде изцяло реконструиран, включва не само „Граф Игнатиев”, а и улиците „Шести септември”, „Цар Шишман”, „Солунска” в зоната от бул. „Витоша” до „Граф Игнатиев”, площад „Слайвеков”, площад „Гарибалди” и зоната около храм „Св. Седмочисленици”, заяви пред bTV Даниел Евлогиев от дирекция „Транспортна инфраструктура” в Столична община.

Строителните дейности ще се провеждат поетапно, като по-голямата част от тях ще са през тази година.

Всички строителни дейности трябва да продължат около 300 дни, но това включва и улиците „Солунска”, „Шести септември” и „Цар Шишман”. За тази година строителните дейности ще приключат на 1 октомври, допълни Евлогиев.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ