Оливър Стоун защити Харви Уейнстийн

Оливър Стоун защити Харви Уейнстийн

Оливър Стоун защити Харви Уейнстийн

Холивудският магнат Харви Уейнстийн, обвинен за сексуален тормоз и изнасилвания, е „осъден от системата за саморазправа“ – режисьорът Оливър Стоун стана един малцината, които през последните дни, защитават продуцента.

Трябва да почакаме какво ще се случи на процеса в съда, пояснява Стоун пред журналисти в Бусан, Южна Корея, където председателства жури на кино фестивал.

Според него киноиндустрията и публиката са осъдили преждевременно Уейнстийн.

Холивуд е пълен с ужасяващи истории, но обвиненията към Харви Уейнстийн, засягащи дълги години, са само слухове, настоява Стоун. Той подчертава, че в този период си е съперничил в Уейнстийн и не го познава добре, но все пак не иска да коментира клюки.

Обвинителките на продуцента са не по-малко известни от режисьора, който наскоро направи дълъг, спорен и широко обсъждан документален филм-интервю с Путин.

„Ню Йорщ Тайм“ цитира звезди като Ашли Джъд и Роуз Макгоуън, които разказват, че продуцентът е искал да ги масажира, че ги е принуждавал да го гледат гол, че име  обещавал покровителството за кариерата срещу секс услуги.

Срещу 65-годишния Уейнстийн започнаха полицейски разследвания в Ню Йорк и във Великобритания, където вчера беше обвинен и за четвърто изнасилване.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ