Отварят гроба на Наим Сюлейманоглу по дело за бащинство

Отварят гроба на Наим  Сюлейманоглу по дело за бащинство

Отварят гроба на Наим Сюлейманоглу по дело за бащинство

Гробът на покойния щангист Наим Сюлейманоглу ще бъде отворен през юли, за да бъдат взети проби за извършване на ДНК-анализ по дело за доказване на бащинството му на японката Наоми Секаи Мори, съобщи турската телевизия НТВ, цитирана от БТА. 

Гробът на легендарния щангист ще бъде отворен в 10 часа на 4 юли по искане на адвокатите на 27-годишната японка, за която се смята, че е негова първородна дъщеря.

Сюлейманоглу се е запознал с майката на Секаи Мори - японска журналистка, по време на олимпиадата в Сеул през 1988 г. Малко след смъртта на щангиста миналата година турски вестници припомниха, че след запознанството си на олимпиадата Киоко последвала Наим в Турция и двамата заживели в Анкара. Тогава се родила дъщеря им, която кръстили Наоми на името на Наим, но тъй като не били женени, я записали на името на майката - Наоми Мори. Когато детето било на 2 или 3 години, майката, заедно с дъщеря си, напуснала Наим и се върнала в Япония.

Турски медии писаха, че последната молба на починалия през ноември Наим Сюлейманоглу към брат му и други близки е била непременно да намерят първородната му дъщеря в Япония и да я включат в завещанието му.  Преди време адвокат на Наим, пожелал анонимност, разказа, че Наим е правил постъпки, за да признае официално японската си дъщеря и да я запише на свое име. Положили много усилия за това, но не успели поради особено строгите японски закони в това отношение.

Близки на щангиста решиха да изпълнят волята му и в края на миналата година Наоми беше открита  с усилията на бившия съпредседател на турската федерация по щанги Зеки Тюрке - най-добрия приятел приживе на Наим - и със съдействието на турското посолство в Токио.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ