Прокуратурата проверява мерките срещу COVID-19 в социалните домове

Прокуратурата проверява мерките срещу COVID-19 в социалните домове

Прокуратурата проверява мерките срещу COVID-19 в социалните домове

Върховната административна прокуратура проверява спазват ли се мерките срещу разпространението на Covid-19 в социалните домове. Информация за това бе поискана от министите на здравеопазването и на труда и социалната политика Кирил Ананиев и Деница Сачева. Повод за проверките станаха медийни материали за заразени от коронавируса в домове за стари хора в Гара Орешец, градовете Кула и Радомир, Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с умствени увреждания във  Видин и Служба защитени жилища за лица с умствена изостаналост в Банско.

Междувременно, Районната прокуратура в Перник е разпоредила проверка на дома за стари хора „Св. Иван Рилски“ в Радомир след сигнал за служители с положителни проби за Covid-19. Изискана е информация за броя на проведените изследвания за коронавирус, както и резултатите от тях както на персонала, така и на настанените към в дома лица.

Четири жени, работещи в дома за стари хора в Радомир, са с положителни проби за коронавирус, потвърди за БНР кметът Пламен Алексиев. Те нямат изразени симптоми на заболяването и са под карантина в домовете си. Положителни резултати са дали две санитарки, една медицинска сестра и жена, работеща в пералнята към дома. Изследван е целият персонал в дома. Проби са взети и от всички 150 възрастни хора настанени там. 57 от готовите РСR тестове са отрицателни. Очакват се резултатите от останалите. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ