Пътният бранш спира протестите за следващите два дни

Пътният бранш спира протестите за следващите два дни

Пътният бранш спира протестите за следващите два дни

Диалогът между пътностроителния бранш и държавата е възстановен. Протестите на пътния бранш спират в следващите два дни като в този период ще трябва да се изчистят въпросите от юридически и от финансов аспект. Това стана ясно след срещата между браншова камара "Пътища", и Агенция "Пътна инфраструктура" и ресорния министър Виолета Комитова, на която бяха обсъдени конкретните договори за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа, които фирмите са сключили с пътната агенция.

"Протестите за следващите два дни спират, като в този период ще работим на техническо ниво, за да "изчистим" въпросите от юридически и от финансов аспект", заяви пред журналисти председателят на Управителния съвет на Браншовата камара "Пътища" Стефан Чайков. В отговор на въпрос той каза, че министър Виолета Комитова прави всичко възможно да има пари за разплащане с фирмите, които поддържат пътищата, и допълни, че въпросът е за размера им и за схемата за разплащането им.

Чайков обясни, че днес от камарата са предложили "още едно компромисно предложение" и съобщи, че в АПИ започва фактурирането на нефактурираните сертификати за миналото зимно поддържане на пътищата, за да може в кратки срокове да извърши разплащането с фирмите. По данни на Камарата има неплатени 62 млн. лева от миналия зимен сезон.

"Договаряме условията, по които ще продължим да работим. Министерството държи да продължи да работи с фирмите, специализирани в пътното строителство, които са изградили капацитет и имат натрупан през годините опит. Натъкнахме се на едни нечитави документи, които трябва да преработим, с идеята да продължим да работим с фирмите от пътностроителния бранш", обясни регионалният министър Виолета Комитова. В отговор на въпрос министърът уточни, че става дума за стари документи, които трябва да бъдат преработени. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новият главен секретар на МВР: Ще предложим праг до 0,5 промила зад волана
McDonald's  вдига таксите за нови франчайз ресторанти в САЩ за първи път от близо 30 г.
Ивайло Вълчев e кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ"
bTV със светкавична позиция след номинацията на Хемикян, въвежда още мерки за безпристрастно отразяване на изборите
Почина босът на мафиотския клан Коза Ностра Матео Денаро
Lego се отказва от производството на тухлички от рециклирана пластмаса
Канада се извини, след като в парламента бе почетен ветеран, воювал на страната на нацистите
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 25 септември до 1 октомври