Провежда се международна колоездачна обиколка на България

Провежда се международна колоездачна обиколка на България

Провежда се международна колоездачна обиколка на България

До 9 септември в страната се провежда 66-ата Международна колоездачна обиколка на България. 

"Пътна полиция" е предприела всички необходими мерки за подпомагане нс събитието, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обиколката се провежда от вчера, 3 септември, като официалният старт беше даден на площад „Народно събрание“ в столицата. 

Вторият етап стартира днес от Троян, велосипедистите ще преминат през Ловеч и ще финишират в Плевен. Отново на 4 септември, в Плевен, ще бъде даден старт на третия етап, като колоната ще поеме към селата Обнова, Стежерово, Ореш и ще финишира в Свищов. 

На 5 септември колоездачите ще се отправят от крайдунавския град за четвъртия етап, ще преминат през Горна Оряховица и ще финишират в Елена. В старопланинския град участниците ще прекарат деня за почивка - 6 септември. Оттам на 7 септември ще започне петият етап, а колоната ще поеме към село Кортен, Нова Загора, като финишът ще е в Ивайловград. На следващия ден, 8 септември, участниците стартират от Ивайловград, ще преминат през Харманли и ще завършат в Стара Загора. 

Началото на последния - седми етап, ще бъде дадено в Стара Загора. Колоната ще премине през Чирпан и ще финишира в Пловдив. 

Периодът на провеждане на многоетапното състезание съвпада с летния туристически сезон и 6 септември – Денят на Съединението, което предполага засилен трафик по пътищата на страната. 

Пътуващите трябва да имат предвид, че по маршрута на Международната обиколка ще бъде въвеждана временна организация на движението. Пътищата, по които ще преминава колоната от велосипедисти, ще бъдат затваряни един час по-рано и движението на пътни превозни средства ще бъде забранен. 

За улеснение на хората, от днес „Пътна полиция“ ежедневно ще предоставя предварителна информация за маршрутите на колоездачната обиколка и за часовете, в които пътните участъци ще бъдат затворени.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ