Румен Радев качва Пирин през "Кончето"

Румен Радев качва Пирин през Кончето

Президентът Румен Радев заедно с планински водачи, спасители и доброволци, участвали във възстановяването на планинския заслон „Кончето“, прави преход през едноименната седловина в Пирин. Очаква се цялата група да пристигне в късния следобед гна хижа „Вихрен“, предаде БНР.

С участието си в прехода през най-величествената и опасна седловина президентът Радев изпълнява поетия ангажимент пред Асоциацията на професионалните планински водачи, която беше отличена на националния конкурс „Доброволческа инициатива за 2018 година“ под патронажа на държавния глава. По време на церемонията  президентът е поел ангажимент сам да се увери как е възстановен заслонът “Кончето“.

Цялата група е тръгнала рано сутрина от хижа "Яворов" след преминат задължителен инструктаж.  Участниците в прехода носят оборудване и одеяла. "Той (б.р. президентът) много държеше всички от групата да качат по нещо горе. В последния момент реши, че той лично ще закупи нещо и ще го качи.“, сподели председателят на асоциацията Орлин Чачановски.

В групата са бъдат още директорът на парк „Пирин“ Росен Баневски, ръководителят на катедра „Туризъм и алпинизъм“ към НСА доц. Александър Шопов и майсторът на алпинизма Емил Божанов.

Преходът ще завърши на хижа „Вихрен“ над Банско, където около 17:00 часа президентът Румен Радев ще направи изявление.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ