Саша Барон Коен: Facebook би позволил на Хитлер да проповядва антисемитските си възгледи

Саша Барон Коен: Facebook би позволил на Хитлер да проповядва антисемитските си възгледи

Саша Барон Коен: Facebook би позволил на Хитлер да проповядва антисемитските си възгледи

Ако Facebook съществуваше през 30-те години на миналия век, той щеше да даде на Хитлер платформа за изразяване на неговите антисемитски възгледи. Така британският комик Саша Барон Коен коментира промените в правилата за политическа реклама в социалната мрежа.

Актьорът отправи критики и към Gooogle, Twitter и Youtube, като заяви, че тези платформи „заливат с абсурдни истории милиарди хора“, предаде Би Би Си. 

„Ако им платите, Facebook биха пуснали всяка „политическа“ реклама, която искате, дори и тя да е пълна с лъжи. Те дори ще ви помогнат да насочите тези лъжи към желаната публика за максимален ефект“, каза Коен.

„Следвайки тази сбъркана логика, ако Facebook съществуваше през 30-те години на миналия век, той щеше да позволи на Хитлер да пуска 30-секундни реклами за неговото „решение“ на „еврейския проблем“, добави той.

По думите на актьора е дошло времето за „фундаментално преосмисляне на социалните мрежи и начина, по който те разпространяват омраза, конспирации и лъжи“.

„Мисля, че всички сме съгласни с това, че не бива да предоставяме безплатна платформа на педофили и фанатици, чрез която те да разпространяват възгледите си и да тормозят жертвите си“, каза още актьорът.

В последно време социалните мрежи са подложени на огромен натиск да ограничат разпространението на дезинформация около политическите кампании.

В края на октомври Twitter обяви, че ще забрани политическите реклами в световен мащаб от 22 ноември.  

По-рано тази седмица Google съобщи, че няма да позволява на политически рекламодатели да таргетират гласоподаватели на базата на данни от посещения на сайтове или други фактори.

Анализаторите твърдят, че Facebook е подложен на натиск да предприеме сходни мерки.

От компанията заявиха, че Саша Барон Коен е представил неточно политиките на компанията и че употребата на език на омразата в социалната мрежа е забранена.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ