Сайтът на правителството с нов дизайн

Сайтът на правителството с нов дизайн

Сайтът на правителството с нов дизайн

Официалният сайт на правителството е с изцяло нов дизайн, който е по-удобен за навигация и достъп през мобилни устройства.

В новата разработка е добавена и версия на английски език, която се различава от българската. В английската версия е включена информация за официалните празници в страната, за националните символи и за формата на управление на страната. Накратко в хронологичен ред са описани и най-важните събития в нашата история. В горния десен ъгъл дори е поставено логото на българското председателство на ЕС.

Предвидена е специална секция за достъп до обществена информация, което позволява да се иска информация от правителството през мобилно устройство. Има и бързи връзки към информацията за заседанията на правителството и взетите решения, както и към документите, актове, протоколи, стенограми от 1999 г. досега.

Обществената поръчка за изработването на сайта стартира през септември 2016 година и приключи на 17 януари тази година. Изработката на сайта е струвала 33 000 лв. при прогнозна първоначална стойност по обществената поръчка от 70 000 лв, става ясно от официално обявената документация по обществената поръчка.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ