Скок на жалбите срещу "Топлофикация София"

Скок на жалбите срещу Топлофикация София

Скок на жалбите срещу "Топлофикация София"

С близо 20% са скочили жалбите при омбудсмана за по-малко от седмица срещу „Топлофикация София”. Причината - високите сметки за топлинна енергия през март. Това обясни в ефира на Нова телевизия общественият защитник Диана Ковачева.

Тя призова Комисията за водно и енергийно регулиране да даде ясен отговор на въпроса какво ще покаже преизчислението на сметките. Вчера председателят на КЕВР Иван Иванов коментира, че проверката още продължава, защото се чакат допълнителни данни от "Топлофикация София".

„Хората се почувстваха много несигурни и ядосани от фактурите, които получиха за март. Очакванията бяха, че намаляването на цената на природния газ ще се отрази на месечната сметка. Потребителите се интересуват от това по какъв начин намаляването на цената на синьото гориво ще се отрази на средствата им. Определено това, което е надвзето назад във времето, трябва да бъде върнато на хората. Затова е необходимо да стане ясно колко пари ще бъдат възстановени на всеки потребител, кога ще се случи това и как потребителите ще го усетят”, обясни омбудсманът.

Ковачева заяви, че сметките за март не са реални, а прогнозни.

„Никой не е влязъл в домовете на хората, за да отчете реалното потребление. Няма никакви доказателства, че в топлия март домакинствата са увеличили потреблението на парното. Това е необосновано”, категорична беше тя.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ