Пътни строители опитаха атака на МРРБ по време на протест

Пътни строители опитаха атака на МРРБ по време на протест

Пътни строители опитаха атака на МРРБ по време на протест

Работници и служители от дружеството "Автомагистрали - Черно море" излязоха на пореден протест. Те се събраха пред регионалното министерство  заради неизплатени заплати и развяха българското знаме в знак на протест заради неизплатените 37 милиона лева от държавата за ремонт на отсечка между Стара Загора и Чирпан от автомагистрала "Тракия".

"Няма да се откажем! Платете ни изработеното!", "Искаме си парите", гласят плакатите в ръцете на протестиращите, които от края на април се опитват да получат изработеното за ремонта на трасето. 

Протестиращите са подготвили позиция до президента Румен Радев и премиера Стефан Янев, в която отново настояват да получат дължимите им 36 милиона лева, в противен случай твърдят, че 800 работници ще останат на улицата. Около обяд напрежението на протеста ескалира и група от протестиращите се опита да влезе със сила в сградата на регионалното министерство, което доведе до намесата на полицията.

"За фирмата най-големият проблем, освен заплатите, е доставката на материали, защото ние имаме текущи обекти, които не можем да захранваме с материали и така се получава забавяне на изпълнението", заяви един от протестиращите пред камерите на БНТ.

"Отливът на хората е много ясен и явен, тъй като хората по закон имат право, когато не си изплатим заплатите в срок, да напуснат заради неизплатени заплати. В този случай ние нямаме право да задържим хората и да доплащаме и една заплата неустойка, затова че не сме изплатили заплата. Ние не изплащаме заплати, защото държавата не изплаща това, което сме изработили", допълни го друг участник в протеста.

По-късно представители на протестиращите работници и служителите на "Автомагистрали-Черно море" и "ИСА 2000" влязоха на среща в регионалното  министерство за разговор с ресорния министър Виолета Комитова. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ