Списание A-specto спира да излиза

Списание A-specto спира да излиза

Списание A-specto спира да излиза

Списанието A-specto спира да излиза, съобщи във фейсбук журналистът от БНР Петър Волгин, който участва в списването му. 

"Скъпи приятели, през месец юли ще излезе последният брой на списание A-specto. През всичкото време на своето съществуване списанието се ръководеше от една основна идея - да се противопоставя на господстващите неолиберални, глобалистки и американоцентрични възгледи за света. Смятахме и продължаваме да смятаме, че няма по-лошо нещо от еднополюсния свят, че наличието на един-единствен хегемон, колкото и "цивилизован" да ни се представя той, е нещо много лошо. Че това състояние трябва да бъде променено. Дано не ви прозвучи нескромно, но смятам, че за малко повече от четири години успяхме да убедим много хора, че е възможен и един друг свят. Свят, в който американският хегемон може да бъде подлаган на критика", пише Волгин във фейсбук.

Междувременно, на страницата на списанието във Фейсбук се появи следното съобщение:  "Поради смяна на собственика на издателство „Урманов” ЕООД, считано от 1 юли 2018 г., издателството временно прекратява дейността си. Стойността на броевете, включени в абонаменти за хартиено и електронно издание, които не са реализирани, ще бъде възстановена на абонатите по посочени от тях банкови сметки. " То е подписано от Васил Александров, управител на „Урманов” ЕООД

Дефинирано като "списание за политическа култура", A-specto започва да излиза през март 2014 г. Досега то беше месечно издание, с главен редактор Калина Андролова и издател "Урманов" ЕООД. Самата Андролова също потвърди, че списанието спира с кратко съобщение в личния си профил във фейсбук. "Закриха A-specto! Наздраве!!!", написа тя.

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ