Стартира DMS кампания в подкрепа на медиците, борещи се с COVID-19

Стартира DMS кампания в подкрепа на медиците, борещи се с COVID-19

Стартира DMS кампания в подкрепа на медиците, борещи се с COVID-19

Здравното министерство стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19. Българските граждани, които имат възможност, могат да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС).

Всички набрани средства ще бъдат изразходвани при пълна прозрачност. С направените дарения ще бъдат закупени необходима на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас, както и всичко друго, от което спешно се нуждаят болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция. Целта е да бъдат събрани 5 млн. лв., казват от здравното министерство.

„Днес най-важното е усилията на всеки от нас да бъдат насочени към това, заедно, като общество, да преминем през изпитанието COVID-19 и да излезем от него не просто по-силни, а и единни. Сега от най-голяма подкрепа се нуждаят здравната ни система и всички онези хора, чиито професионални знания и опит са фокусирани върху това да гарантират на всички нас адекватна медицинска грижа по време на пандемия. Това е трудна задача, изискваща съпричастност”, пишат от Министерството на здравеопазването.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ