Тръгна първият конвой от блокираните български тирове

Тръгна първият конвой от блокираните български тирове

Тръгна първият конвой от блокираните български тирове

Реши се проблемът с българските шофьори на камиони, блокирани на италианско-словенската граница. Още снощи към България тръгнаха първите 25 камиона под конвой. На извънреден брифинг в транспортното министерсво в неделя вечерта министър Росен Желязков обеща това да е първият от няколко конвоя с блокирани български тирове, включително и тези, които са блокирани във вътрешността на Италия близо до Венеция.

Транспортното министерство обяви и денонощен телефон, за връзка със ситуационния център. Може да се свържете с него на телефон 02/ 9482404.

„Към момента няма планове за изпращане на самолет, който да прибира наши съграждани от чужбина. Такава възможност ще се преценява в зависимост от ситуацията в съответната страна“. Това обясни в ефира на Нова телевизия зам.-министърът на въшните работи Петко Дойков.

„Ситуацията в Европа продължава да бъде изключително динамична и сложна. Редица държави обявяват извънредно положение или въвеждат по-строги правила за придвижване. От тази сутрин Германия затваря своите граници с Франция, Швейцария и Австрия. Имаме няколко успешни случая на наши съграждани, които са се върнали у нас. Те ми дават надеждата, че системата работи добре“, поясни Дойков.

По думите му, ситуацията се променя много бързо. Той припомни, че от снощи Сърбия също обяви извънредно положение, като няма да допуска чужди граждани на своя територия. Заместник-министър Дойков призова българите да не пътуват в чужбина, освен ако не е е належащо.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ