Въпреки обещанията на Макрон, недоволството остава

Въпреки обещанията на Макрон, недоволството остава

Въпреки обещанията на Макрон, недоволството остава

Въпреки обещанията на Еманюел Макрон, недоволството сред протестиращите остава, предава БТА. И крайната десница, и крайната левица, и "жълтите жилетки" във Франция са недоволни от мерките, обявени от президента, предаде Франс прес.

"Въведените мерки ще бъдат платени от обикновените хора, а не от прекомерно богатите", твърдят левият радикален водач Жан-Люк Меланшон и лидерът на Социалистическата партия Оливие Фор. Меланшон призовава за нови протести идната събота: "Пето действие от началото на гражданската революция в тази страна, това ще е голяма мобилизация".

"Макрон се отказа от някои свои фискални грешки - това добре, но той отказва да признае, че недоволството е срещу отстоявания от него модел", написа в Twitter и лидерката на крайнодесния Национален сбор Марин Льо Пен. Според нея президентът "отстъпва, готвейки се за скок".

В Марсилия, Рен, в редица други градове "жълтите жилетки" са все така гневни след обръщението на Макрон, съобщава Франс прес и цитира реакциите на някои от тях: "маскарад", "перчене", "измама", "представление", "лепенка върху рана от изгаряне", дори "провокация". "Може би ако Макрон бе казал тези неща преди три седмици, щеше да успокои движението, но сега е много късно", казва 34-годишен участник в протестите. "Чувства се като заложник и хвърля по някоя троха", казва друг.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ