Янев: Преди зимния сезон трябва да знаем как ще се поддържат пътищата

Янев: Преди зимния сезон трябва да знаем как ще се поддържат пътищата

Янев: Преди зимния сезон трябва да знаем как ще се поддържат пътищата

Започна срещата в Министерския съвет на премиера Стефан Янев с ръководството на Българска браншова камара "Пътища", в която ще се обсъжда плащането на фирмите за изграждане и ремонт на пътищата в страната.

"Решихме да организираме тази среща, за да се запознаем с неотложните проблеми на строителния бранш, който се занимава с инфраструктурата и има отговорности както по нейното изграждане, така и на поддържането. Има наличие на системни проблеми. Опитваме се да търсим решение. Надявам се да има някакъв прогрес, когато и както успеем, защото проблемите са много. Най-малкото, което е, преди началото на зимния сезон трябва да сме наясно как ще се извършва поддръжката на пътищата и необходимата организация за това", заяви министър-председателят Стефан Янев преди началото на срещата с браншовата камара "Пътища" в Министерския съвет.

В разговора ще участват също министърът на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ Виолета Комитова, заместник-министърът на правосъдието Иван Демерджиев, изпълнителният директор на Агенцията по обществени поръчки Миглена Павлова и директорът на Агенцията за държавна финансова инспекция Стефан Белчев. 

Срещата днес е продължение на разговорите от срядата при президента Румен Радев.

МРРБ и Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ вече се се съгласиха че държавата дължи на фирми от бранша 1.3 милиарда лева за изграждане, ремонти и поддръжка на пътищата. Проблемът, обявен от предишния финансов министър Асен Василев, е че възложената от АПИ дейност далеч надхвърля обемите в договорите с фирмите и плащанията не могат да се направят без да се наруши закона. 
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ