Системата ViruSafe вече работи

Системата ViruSafe вече работи

Системата ViruSafe вече работи

Заработи мобилното приложение ViruSafe, в което можем да споделим здравния ни статус с Националния оперативен щаб, здравните власти и своя личен лекар. От днес всеки гражданин може да го изтегли безплатно на мобилния си телефон. В него задължително ще влизат данните на потвърдено болните от COVID-19, независимо как се е развила болестта - дали човекът е оздравял или е починал. Всички други граждани могат да въведат доброволно данните си, за да влязат в статистиката. Приложението има специализиран софтуер за анализи и визуализация през географски карти.

В приложението се въвеждат лични данни, а могат да се въведат и хронични заболявания. Всеки, който желае, може да въведе данни за симптоми на заболяването. Така личните лекари ще знаят какво в момента е състоянието на пациентите им. Системата поддържа връзка между отделните институции - РЗИ, лични лекари, лаборатории, болници, МВР, пожарната.

„Мобилното приложение може да бъде свалено по желание. Ще бъде публикуван код на приложението, чрез който ще се вижда какво прави приложението с въпросните данни. Всички те са под опеката на „Информационно обслужване“. Националният интегратор и в момента оперира със същите тези данни. Сами ще избираме дали да изпращаме информация и за локацията ни“, обясни в ефира на Нова телевизия управителят на „Софтуер Груп“ Калин Радев.

Данните се обменят между институциите автоматично с цел МВР да може да види веднага, ако някой бъде въведен в регистъра. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ