134 млн. лв. европейски пари се пренасочват към малкия и среден бизнес

134 млн. лв. европейски пари се пренасочват към малкия и среден бизнес

Правителството пренасочи 134 милиона лева към оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" за подкрепа на малкия и средния бизнес по време на днешното си заседание. 

Средствата са от  оперативните програми "Транспорт и транспортна инфраструктура" и "Околна среда", а с тези ресурси, общия размер на инвестициите в отговор на кризата по линия на Европейските структурни и инвестиционни фондове и националните оперативни програми 2014-2020 г. надхвърля 1 милиард лева.

С друго свое решение правителството одобри изменение на оперативната програма заради допълнително прехвърлени 234 586 746 лв. към бюджета й. Увеличеният финансов ресурс на програмата ще се използва за стимулирането, развиването и укрепването на българския бизнес в условията на бързото разпространение на COVID-19 и предприетите от държавата за запазване на общественото здраве извънредни и спешни мерки, които оказват неблагоприятно въздействие върху икономическата дейност във всички сектори.

Освен това се мобилизират близо 31 млн. лв. европейски и национални средства за социално-икономически мерки и за засегнатите икономически сектори на българската икономика и се отпускат допълнителни 2,4 млн. лв. за финансирането на конкурси за проекти за научни изследвания, свързани с COVID-19.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ