161 кандидати за кметове утвърди БСП, сред тях и петима депутати

161 кандидати за кметове утвърди БСП, сред тях и петима депутати

161 кандидати за кметове утвърди БСП, сред тях и петима депутати

161 кандидатури за кметове на общини и райони утвърди на днешното си заседание Националният съвет на БСП. Без отговор засега обаче остава основният въпрос дали застава зад най-интригуващата кандидатура  - тази на Мая Манолова, която от днес официално влиза в предизборна надпревара.

Сред одобрените днес кандидати са утвърдени юристи, инженери, лекари, учители, културни дейци и др., посочват от пресцентъра на партията.

Петима народни представители се включват в кметската надпревара по линия на Левицата. В Бургас, поста на Димитър Николов ще атакува Николай Тишев, в Сливен за кандидат е издигнат ген. Кольо Милев; в Русе - Пенчо Милков; в Перник - Станислав Владимиров, в Карнобат - Тодор Байчев. Като успешни кметове, които заслужават подкрепа за нов мандат Левицата оценява градоначалникът на Гоце Делчев - Владимир Москов, на Троян - Донка Михайлова, на Кресна -- Николай Георгиев, на Павликени - Емануил Манолов, на Асеновград - Емил Караиванов и др. Ръководството на БСП потвърди и кандидатурата на Катя Георгиева за кмет на Ямбол, на Коста Стоев за Хасково и на проф. Иван Върляков за Стара Загора.

Втори тур на избор и утвърждаване на кандидат кметове от Националния съвет на БСП е насрочен за 15 септември.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ