АБВ ще се яви самостоятелно на парламентарните избори

АБВ ще се яви самостоятелно на парламентарните избори

АБВ ще се яви самостоятелно на парламентарните избори

Продължава регистрацията на партиите и коалициите за предстоящите парламентарни избори. АБВ ще се яви самостоятелно на парламентарните избори, като днес предстои да се регистрират в Централната избирателна комисия. Според председателят на партията Румен Петков, още през октомври от АБВ са заявили готовността си за партньорство и за конструирането на един сериозен солиден субект в лявоцентристкото пространство, но за съжаление такъв разговор не се е получил. 

"Хората искат генерална промяна и ние това добре го разбираме. Ние кандидатираме млади и енергични хора, които са изключителни специалисти в сферите си", заяви в ефира на БНТ лидерът на АБВ Румен Петков и уточни, че самият той няма да води листата на партията. Според него, ако един лидер вижда съществуването на собствената си партия, за да е в парламента, това е малко грозновато. Той коментира, че не само не му липсва присъствието в парламента, но и в последно време се гордее с отсъствието си там. 

На въпрос защо не са се разбрали за коалиция с Мая Манолова, Румен Петков отговори, че не обича да го лъжат.  "Когато един човек се изправя и казва: "Аз няма да правя политически проект" преди една година и половина, и няколко месеца по-късно прави откровено политически проект и това не впечатлява никого, е малко странно. Но според мен по-лесно обяснимото е как се мълчи на темата решението на Софийска градска прокуратура да спре разследването срещу шкафчето с един милион евра на Бойко Борисов", допълни председателят на АБВ. 

Той подчерта, че винаги са били против яхането на протеста, защото това е протест на гражданите. По думите му, опитът той да бъде яхнат политически е грозноват, а за съжаление това е станало. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ