Активността на парламентарните избори в Северна Корея наближи 100%

Активността на парламентарните избори в Северна Корея наближи 100%

Активността на парламентарните избори в Северна Корея през уикенда, когато избирателите моежха да гласуват за един-единствен кандидат, скочи на 99,99% - резултат, който подобрява бездруго забележителните 99,97%, регистрирани по време на предходния вот, предаде Франс прес, като се позова на официалния печат в страната.

Политическата сила на Ким Чен-ун - Корейската трудова партия, управлява с желязна ръка Корейската народнодемократична република, както се нарича официално затворената страна, притежаваща ядрени оръжия.

На всеки пет години милионите гласоподаватели избират ново Върховно народно събрание. Във всеки окръг обаче има само по един кандидат, надлежно одобрен предварително, тъй че резултатът поначало не буди съмнения.

Тази година активността наближи 100% - в гласуването не можаха да участват само избирателите, "намиращи се в чужбина или работещи в морето", заяви официалната агенция КЦТА.

Също като през 2014 г. всеки от 687-те кандидати получи сто на сто от гласовете.

"Всички избиратели гласуваха като един в тези избори, които циментираха властта на един народ, здрав като скала", добавя агенцията, като цитира доклад на севернокорейската ЦИК.

Точен списък на кандидатите не бе предоставен, но според южнокорейската агенция Йонхап сред новоизбраните е сестрата на силния човек в Пхенян - Ким Йо-чен, която е сред най-доверените сътрудници на Ким Чен-ун, добавя АФП.

Наричана най-влиятелната жена в КНДР, Ким Йо-чен е първи зам.-началник на отдела за пропаганда и агитация в ЦК на Корейската трудова партия. Според севернокорейските закони, след като е избрана за депутат, тя ще продължи да заема държавния си пост, а успоредно ще изпълнява и депутатските си функции, пояснява ТАСС.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 6 октомври. Имен ден празнуват Тома, Томислав и Томислава
“Дарвин? Какъв Дарвин?”: 5 правила, които ще ви помогнат да се развивате по-бързо от другите 
Шефът на "Фолксваген": На китайските производители на автомобили трябва да се позволи да избегнат митата, като инвестират в ЕС
Първият нов подход за лечение на шизофрения от десетилетия насам получи одобрение от FDA
Италиански прокурори обвиниха 7 души и 2 фирми във връзка с дефектните части за самолетите Boeing
S&P Global Ratings повиши кредитния рейтинг на Сърбия от "BB+" на "BBB-"
"Живей добре като харчиш по-малко": новата стратегия на китайците за евтини алтернативи
Във Флорида бе обявено извънредно положение заради приближаването на нова буря