Антон Кутев подаде оставка като говорител на служебния кабинет

Антон Кутев подаде оставка като говорител на служебния кабинет

Антон Кутев подаде оставка като говорител на служебното правителство, съобщи лично той с пост във фейсбук.  "Във връзка с преднамерено предизвикани предизборни спекулации и воден от нежеланието си да въвличам служебното правителство в излишно напрежение ви уведомявам, че днес депозирах оставката си като говорител на правителството пред премиера Стефан Янев", пише Кутев.

Поводът очевидно е отвореният вчера открит фронт от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова. След като обяви, че подава оставка като председател на партията, тя директно обвини Кутев, че  е ангажирал кабинета, когато е поискал оставката ѝ ден по-рано в качеството си на говорител на правителството заради слабите резултати на изборите за социалистите: 

"Абсолютна изненада е, че оставката ми иска служебното правителство чрез говорителя си Антон Кутев, който не прави това искане на пленум, а публично, в качеството си на говорител на служебния кабинет. Абсолютна изненада е, че инициативният комитет на президента Радев е на вицепрезидента Илияна Йотова ми искат оставката. Да, имаме писмо със социалистите, членове на инициативния комитет, които ми искат оставката, каза лидерката.

На тези две структури предлагам да не се занимават с партийно строителство. Служебният кабинет да си гледа кризите, има достатъчно проблеми за решаване - цените, здравето, да не инженерства в БСП. А инициативният комитет да си гледа балотажа, а не да се занимава с ръководството на БСП," отсече Нинова.

Днес сутринта на страницата си във фейсбук Кутев написа, че поискал оставката на Нинова в личния си профил като член на БСП, а не на официалната си страница като говорител. Няколко чака по-късно настъпи и развръзката с оттеглянето му от поста в служебния кабинет.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ