Байдън и Сандърс в първи дебат един срещу друг, във фокуса им - коронавирусът

Байдън и Сандърс в първи дебат един срещу друг, във фокуса им - коронавирусът

Байдън и Сандърс в първи дебат един срещу друг, във фокуса им - коронавирусът

Двамата останали претенденти от Демократическата партия, които ще се борят срещу Тръмп тази зима за президент на САЩ, се изправиха на първия си дебат един срещу друг.

Джо Байдън и Бърни Сандърс утре ще се борят за гласуването в четири щата, което може да даде на Байдън непреодолима преднина в надпреварата за партията към Белия дом

Бившият вицепрезидент и американският сенатор от Вермонт първоначално фокусираха дискусията си върху пандемията на коронавируса COVID-19, което ги накара да преосмислят тактиката си на кампанията и преместиха дебата във Вашингтон, а не в Аризона.

"Това е по-голямо от всеки от нас, това изисква национално обединение", каза Байдън. "На първо място, трябва да се грижим за онези, които в действителност са изложени на опасност от вируса". И добави, че страната трябва незабавно да започне да измисля как да увеличи капацитета на болниците.

Сандърс директно отговори на мерките на президента Доналд Тръмп на коронавируса, като каза, че "първото нещо, което трябва да направим... е да затворим този президент, защото подкопава рабитата на лекарите и учените, които се опитват да помогнат на американския народ".

"Недопустимо е да разпространява неверна информация, която обърква широката публика",  добави Сандърс.

Сандърс обясни, че епидемията показва необходимостта от система Medicare за всички, която да замени частната здравна застраховка с държавна такава.

"Нека бъдем честни и да ни е ясно, че тази коронавирусна пандемия разкрива невероятната слабост и дисфункционалност на сегашната ни здравна система. Ние харчим толкова много пари и въпреки това дори не сме подготвени за такава пандемия. "

Байдън отхвърли идеята. "От какво се нуждаем? Слушайтете експертите. И с цялото си уважение към Medicare за всички, в Италия има такава система и тя не работи, това изобщо не би решило проблема", заяви той.

Бившият вицепрезидент каза, че коронавирусът ще изисква незабавна реакция, а ремонт на системата, за който Сандърс се е аргументирал.

"Хората търсят резултати, а не революция... можем да направим това, като се уверим, че помагаме на всички, чиято работа е засегната, на тези, които нямат възможност да се грижат за децата си и тези, които не могат да отделят достатъчно за здравеопазване".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ