Борисов предупреден в Мароко за голяма бежанска вълна от Африка

Борисов предупреден в Мароко за голяма бежанска вълна от Африка

Борисов предупреден в Мароко за голяма бежанска вълна от Африка

Премиерът Борисов е бил предупреден по време на визитата си в Мароко, че е много вероятно да започне голяма бежанска вълна от Африка към Европа. Тя може да е от 40 милиона души, които да тръгнат към Европа заради климатичните промени, предаде bTV. Според Борисов именно затова трябва да се направят инвестиции в социалната и икономическата сфера, както и за ограничаване на раждаемостта в Африка.

В рамките на визитата Борисов е изнесъл лекция пред Кралската дипломатическа академия в Рабат. В нея той е очертал усилията на България да опази външната граница на ЕС и е говорил за ролята на споразумението на Европа с Турция.

По отношение на конфликта между Русия и Украйна, снощи българският премиер е заявил, че с президента на Русия Владимир Путин не бива да се правят шеги, особено по темата "Война". 

Има големи възможности между България и Мароко за сътрудничество в сферата на сигурността, борбата с тероризма и търговско-икономическите връзки, посочва днес премиерът в публикация във Facebook след срещата с мароканския си колега Ел Отмани.

"Единодушни сме, че е необходимо засилването на партньорството с цел повишаване на инвестициите и стокообмена между двете държави", казва Борисов.

Премиерът на Кралство Мароко Саад Еддин Ел Отмани e изразил задоволство от разговорите, съобщават от пресцентъра на МС.

"Нашите отношения са врата на Изтока и Запада и Севера и Юга. Вашето посещение се вписва в общите ни усилия да засилим сътрудничеството си във всички сфери и нива", e подчертал мароканският министър-председател.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ